Rydde dødsbo Oslo

Profesjonell håndtering av dødsbo

Å miste en nær og kjær er en av de vanskeligste erfaringene vi står overfor i livet. I tillegg til sorgen og savnet, følger det ofte med et praktisk ansvar: tømming og rydding av dødsbo. Vi i Majoren Flyttebyrå Oslo AS har lang erfaring med avvikling og håndtering av dødsbo. Vårt flyttebyrå jobber for private, bedrifter, advokater og bostyrerere i Oslo og omegn. 

Vi ønsker å forenkle prosessen med å tømme et dødsbo og bistår deg med alt fra ryddeoppgaver, kjøre bort avfall, rengjøring og salg.

 

Avvikling av dødsbo

Vi bistår privatkunder i Oslo og Viken med rydding, tømming og rengjøring av dødsbo. Kommer gjerne på en gratis og helt uforpliktende befaring og kan tilby en fastpris. Dødsbohjelp for private og det offentlige.

Tjenester vi tilbyr i forbindelse med tømming av dødsbo:

 • Sortering og rydding
 • Mellomlagring av det som skal tas vare på
 • Deponering av avfall til miljøstasjon
 • Overflaterengjøring før visning
 • Sluttvask av boligen eller leiligheten for salg eller tilbakelevering

Slik fungerer det

Vårt flyttebyrå har lang erfaring med å tilby hjelp for tømming av dødsbo. Prosessen starter med en uforpliktende befaring. For mindre boliger kan vi ofte gi et prisestimat basert på bilder du sender oss. Dette krever detaljerte bilder av alle rom og gjenstander som skal håndteres, for å sikre et så nøyaktig estimat som mulig.

For større boliger, fra over 100 kvadratmeter, anbefaler vi en fysisk befaring. Dette lar oss få en bedre forståelse av oppdragets omfang og eventuelle spesielle krav eller ønsker du måtte ha.

I tillegg til å rydde og tømme boet for eiendeler tilbyr vi også rengjøring og mellomlagring. Vi samarbeider også med håndverkere som kan utføre og bistå med oppussing av dødsbo i Oslo.

Oppgaver ved tømming av dødsbo

Å håndtere et dødsbo innebærer en rekke oppgaver som kan virke overveldende i en allerede vanskelig tid. Vi i Majoren Flyttebyrå tilbyr en omfattende tjeneste for tømming av dødsbo og relaterte oppgaver, for å gjøre denne prosessen så smidig og problemfri som mulig for deg.

Dette er noen av oppgavene vi kan hjelpe deg med:

 • Vi sørger for grundig sortering og pakking av eiendeler
 • Demontering av møbler
 • Transporterer eiendeler til nye steder, donasjon, eller til gjenvinning
 • Kjører bort avfall og søppel til miljøstasjon
 • I samarbeid med dyktige håndverkere, kan vi hjelpe med små reparasjoner og forbedringer
 • Grundig rengjøring av eiendommen etter tømming
 • Kjøp og salg av dødsbo, inkludert verdivurdering

For de som også trenger hjelp med å selge eiendommen, har vi et samarbeid av dyktige eiendomsmeglere . Dette sikrer at du får profesjonell hjelp i salgsprosessen av erfarne eiendomsmeglere i Oslo som har spesialisert seg på salg av dødsbo.

Feil eller mangler ved boligen som ønskes utbedret?
Finnes det skader eller mangler i bolig som som ønskes å repareres. Dette kan være om boligen skal selges og man ønsker å oppnå best mulig salgspris, eller om noen av arvingene skal ta over bolig. Vi samarbeider med dyktige, offentlig godkjente håndverkere som påtar seg alt av arbeid innen oppussing som malertjenester, gulvlegging, rørlegger m.m. Kontakt oss for mer informasjon.

Hva koster det å tømme et dødsbo

Kostnadene for å tømme et dødsbo varierer ut i fra flere ulike faktorer. Vi jobber med timepriser som på vanlige flytteoppdrag og kan også utfører dødsbotømming med fastpris. 

Imidlertid er det en vesentlig forskjell når vi tømmer et dødsbo sammenlignet med en vanlig flyttejobb: verdien i boligen. Et dødsbo inneholder ofte gjenstander av verdi – fra møbler og kunstverk til antikviteter og samleobjekter. Disse verdiene kan trekkes fra den totale tømmekostnaden, noe som betyr at den faktiske kostnaden for tømming kan bli betydelig redusert. I noen tilfeller kan du faktisk ende opp med å få betalt for tømmingen, avhengig av verdiene som finnes i boet.

Det er viktig å merke seg at kostnaden for å tømme et dødsbo varierer fra oppdrag til oppdrag. Denne variasjonen skyldes forskjeller i boets størrelse, mengden av løsøre som skal håndteres, og verdien av disse gjenstandene. Normalt koster det mellom 5.000 til 50.000 kroner å tømme og rydde et dødsbo.

Kjøper opp dødsbo i Oslo

Vi kan være interessert i oppkjøp av dødsbo og bistår også med salg. Dette gjelder kun der vi utfører hele prosessen med tømming og rydding. Hvis det kun er snakk om kjøp av eiendeler kan vi sette deg i kontakt med våre samarbeidspartnere som driver med oppkjøp av bo.

Når vi tar oss av oppkjøp av dødsbo, fokuserer vi på gjenstander som ikke bare bærer historisk og affeksjonsmessig verdi, men som også har et potensial for videresalg.

 • Antikviteter og gamle antikkmøbler
 • Nordisk design, klassiske stykker fra kjente designere, inkludert stoler, lamper og bord
 • Signerte designartikler innen glass og keramikk
 • Smykker som gull og sølv, vintage og antikke smykker
 • Ulike større samlinger
 • Kontormøbler

Ved oppkjøp av dødsbo, tar vi en grundig og respektfull tilnærming for å vurdere verdiene i boet. Vår erfaring sikrer at vi kan gi en rettferdig pris for gjenstander av verdi, og vi samarbeider tett med både selgere og profesjonelle aktører for å sikre en smidig prosess. Vårt mål er ikke bare å finne verdifulle gjenstander, men også å gi disse gjenstandene et nytt liv gjennom videresalg, og på den måten bidra til bærekraft og gjenbruk.

Dødsfall, arv, og skifte er kompliserte prosesser som krever nøye håndtering. For mer informasjon om dette anbefaler vi å lese mer hos domstol.no