Hopp til innholdet

Skal du flytte innad i Oslo? Slik sparer du tid og penger

Drømmer du om kortere vei til jobb? Eller kanskje et ekstra soverom nå som familien vokser? Da er det nok på tide å bytte bolig.
Drømmer du om kortere vei til jobb? Eller kanskje et ekstra soverom nå som familien vokser? Da er det nok på tide å bytte bolig.
Flytte i Oslo

Drømmer du om kortere vei til jobb? Eller kanskje et ekstra soverom nå som familien vokser? Da er det nok på tide å bytte bolig. Men vi har alle hørt historiene om doble boutgifter, uforutsigbart boligmarked og stressende helger med flytteesker stablet i gangen. Derfor vil vi dele våre beste tips til deg som skal flytte innad i Oslo – enten du skal fra øst til vest, fra leilighet til rekkehus eller bare noen kvartaler unna.

Bruk god tid på å planlegge boligbyttet

Det krever mer planlegging å flytte innad i Oslo enn det mange tror. Du bør starte prosessen flere måneder før selve flyttedagen. Da rekker du å ta gjennomtenkte beslutninger og unngår kostbare hasteløsninger

Begynn med å lage en detaljert tidslinje over alt som må gjøres. Den bør inneholde alt fra boligsalg til adresseendring. Vi anbefaler også at du lager en realistisk oversikt over alle kostnadene forbundet med flyttingen. Inkluder salgs- og kjøpskostnader, flyttebyrå, vaskehjelp og oppussing av både gammel og ny bolig.

En av de verste økonomiske fellene ved flytting er å havne i en situasjon med doble boutgifter. Du betaler både for den gamle og den nye boligen samtidig. Og det kan raskt spise opp mye av budsjettet ditt og sparepengene dine. Det store spørsmålet for mange blir dermed om de skal kjøpe eller selge først.

Svaret avhenger av flere forhold, blant annet din økonomiske situasjon og hvordan boligmarkedet ser ut akkurat nå. Du bør derfor sette deg grundig inn i hvordan du selger leilighet eller hus på dagens boligmarked. For eksempel, leiligheter selges ofte raskt og til en god pris, året rundt. Kostbare, store eneboliger kan imidlertid ta lengre tid.

Sett opp et detaljert budsjett for flyttingen

De skjulte kostnadene er ofte det som velter flyttebudsjettet. Har du for eksempel tenkt på at du må kjøpe nye møbler fordi de gamle ikke passer inn i den nye leiligheten? Vi anbefaler at du lager en detaljert liste over absolutt alt du må betale for. Inkluder både store kostnader og små utgifter som kopi av de nye nøklene.

Du kan spare mye ved å være litt kreativ. Sjekk for eksempel om nye møbler kan leveres direkte til den nye adressen, slik at du slipper å flytte dem. Selv om du bare skal flytte innad i Oslo, kan det fort bli dyrt og tidkrevende med mange turer frem og tilbake mellom boligene. Hør om du kan få gratis pappesker fra lokalbutikkene. Alt hjelper. 

Når er beste tid å flytte i Oslo og omegn?

Tidspunktet for flyttingen kan ha overraskende mye å si for både lommeboken og stressnivået ditt. Høysesongen for å flytte til eller i Oslo er ofte om våren og høsten. Januar kan også være en bra måned for boligsalg. Husk å booke flyttehjelp tidlig hvis du skal bytte bolig rundt disse tider.

Husk å undersøke boligmarkedet i Oslo nøye før du bestemmer deg. Det er som regel høyere boligpriser og kortere omsetningstid hvis du selger om våren. Desember og juli er ofte roligere med færre kjøpere. Det kan påvirke både salgsprisen for din nåværende bolig og kjøpsprisen for ditt neste hjem. Pass på at du ikke kjøper bolig om våren mens prisene er høye og selger den gamle noen måneder etter når boligprisene faller.

Tips til pakking for deg som vil spare tid og penger

Det siste du bør gjøre for å spare tid og penger er å bare stappe tingene dine ned i søppelsekker og pappesker. Pakk systematisk, rom for rom. Merk hver eske tydelig med både innhold og hvilket rom den skal til. Da sparer du enormt med tid når du skal pakke ut.

Mange undervurderer verdien av sin egen tid når de vurderer å flytte selv. Tenk gjennom hva tiden din faktisk er verdt. Hvis du bruker to hele helger på pakkejobb og selve flyttingen, tilsvarer det fort 30-40 timer av fritiden din. Selv om du gir deg en lav timepris på 300 kroner, blir det raskt 9000-12 000 kroner i «usynlige kostnader». Det kan godt hende at det lønner seg å bruke et profesjonelt flyttebyrå.

Profesjonelle flyttefolk har både utstyr og erfaring til å håndtere tunge og skjøre gjenstander riktig. Da slipper du å bekymre deg for skader på møbler og eiendeler. I tillegg er de godt forsikret, dersom uhellet skulle være ute. En mellomløsning som mange velger er å pakke selv, men få hjelp til selve flyttingen. Da reduserer du kostnadene, samtidig som du slipper det tyngste arbeidet.

Konklusjon: Slik sparer du tid og penger når du skal flytte innad i Oslo

God planlegging er altså helt uunnværlig for å spare tid og penger når du skal flytte til eller i Oslo. Du bør også gjøre litt research. Dermed kan du ta et gjennomtenkt valg, basert på din økonomiske situasjon og boligmarkedets tilstand. Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til med boligbyttet og flyttingen!

Relevante innlegg