Verdivurdering er et nyttig uttrykk for deg enten du skal kjøpe eller selge din første bolig. Uansett hva som er tilfellet for deg, så har du nok lest deg opp på mye av terminologien innenfor dette markedet. Det er veldig mye, så vi skjønner hvis du føler deg litt overveldet.

Vi ønsker derfor å gjøre det litt lettere for deg, så her kan du lese mer om verdivurdering. I denne artikkelen skal vi også ta for oss uttrykket ‘’verdivurdering’’ ved å se på hva det egentlig er som ligger i dette uttrykket og hvordan det gjøres. I tillegg skal vi nevne noen ord om hvordan situasjonen er for verdivurdering i Oslo.

Hva er en verdivurdering, og hva koster det?

Verdivurdering er et uttrykk som brukes for å beskrive prosessen når en megler gjør en grundig vurdering av boligen din. Hensikten med dette er å gi deg en eksakt pris på hvor mye penger du kan få for boligen din i en eventuell salgsprosess. Det er altså ikke slik at du kan bestemme dette helt på egen hånd.

Når det gjelder selve prisen som megleren tar for å gjøre en verdivurdering, så er faktisk dette gratis. En verdivurdering koster ingenting. Det er i tillegg helt uforpliktende, så du forplikter deg ikke til å bruke meglerhuset som den aktuelle megleren jobber for. Men det er selvsagt ingen hemmelighet at de gjør dette i håp om at du skal velge akkurat deres meglerhus til å gjøre jobben for deg.

Verdivurdering Oslo

En verdivurdering gjennomføres, som sagt, av en megler. I forkant av at megleren faktisk kommer hjem til deg for å se på boligen din og området rundt, så må vedkommende sette seg ordentlig inn i den aktuelle saken og boligmarkedet generelt. Det er nødvendig for at megleren skal kunne gi deg en best mulig verdivurdering.

Det er mange faktorer som spiller en rolle i denne prosessen. Det er nemlig ikke slik at det bare er selve boligen og hvordan den ser ut innvendig og utvendig som er viktig. I en verdivurdering vil også boligens beliggenhet, samt sol- og utsiktsforhold være avgjørende. Alt av ekstra fasiliteter vil påvirke verdivurdering i positiv retning, f.eks. garasje og uteplass.

Verdivurdering

Vi vet selvsagt ikke hvilke interesser du har, men kanskje har du, en eller annen gang, sett et boligsalgs program på TV, eller så har du sett et banner for et meglerhus på et hus som er til salgs. Uansett hva du kjenner deg igjen i her, så er en verdivurdering en del av bakgrunnen for dette.

Det er en tendens til flere av de samme meglerhusene brukes igjen og igjen, enten det gjelder boligsalgsprogrammer på TV og valg av meglerhusene når du skal selge boligen din. Grunnen til det er ofte at TV-kanalen har skrevet kontrakt med det aktuelle meglerhuset og at det ikke flyter over av slike firmaer på små steder.

Slik er det imidlertid ikke når det gjelder verdivurdering i Oslo. Det er Norges hovedstad, og her er det ‘’mange om benet’’.  Til tross for det så er det ikke uvanlig at boligselgere trekkes mot de mest kjente meglerhusene, og noen av dem er meglerhusene Eiendomsmegler1, Aktiv, Krogsveen og DNB.

Verdivurdering Oslo
Skal du selge bolig og ønsker å vite boligens verdi? En eiendomsmegler vil utføre en helt gratis verdivurdering. Ta kontakt med oss i dag.

Majoren Flyttebyrå Oslo AS tilbyr flyttehjelp for alle i Oslo Kommune. Vi flytter også til andre byer i Norge, f.eks flytting til Kristiansand, flytting til Stavanger, flytting til Bergen og flytting til Trondheim.

Trenger du lagring av møbler samarbeider vi med OK Minilager.

Majoren er et rimelig flyttebyrå i Oslo som har spesialisert seg på flytting av private og bedrifter primært i Oslo og omegn, men vi leverer også flyttetjenester til andre byer i Norge. Flytting, flyttevask, boligstyling og minilager er våre mest populære og etterspurte tjenester. Etter 10 år i flyttebransjen har vi lært at kvaliteten på våre tjenester er helt avgjørende for våre kunder. De er i dag vår beste markedsføring.

Hos oss kan du betale med bankterminal. Vi aksepterer BankAxept og Visa.

Verdivurdering Oslo