Når lønner det seg å selge – Majoren Flyttebyrå Oslo AS

Når lønner det seg å selge

Dersom du skal selge din bolig, så er det liten tvil om at du vil prøve å maksimere inntektene fra ditt salg. Her er det nok mange som har hørt det at å selge boligen til enkelte tider lønner seg mer enn andre. Et klassisk eksempel på dette er for eksempel at en bør selge boligen når markedet er på en topp og det er et såkalt ”selgers marked”. Samtidig er det også mange som synser i årstidene. En sier ofte at det ikke skal lønne seg å selge rett før jul, da mange mener at nesten ingen flytter på denne tiden, og at en derfor bare vil få lavere bud. Men hva er egentlig sannheten? I denne artikkelen skal vi se nærmere på når det faktisk lønner seg å selge din bolig.

Når lønner det seg å selge bolig

Der mange ser for seg at det ikke skal lønne seg å selge før jul, så stemmer dette ikke på noen måte. Det vil si – det kan stemme i enkelte tilfeller, men det er ingen fasit på dette. Når det lønner seg å selge har nemlig ingenting med når på året du velger å selge, i motsetning til hva alle mytene har sagt i mange år. Prisveksten i boligmarkedet er nemlig basert på hvor mange kjøpere og selgere som det finnes i markedet. Dersom du legger ut boligen rett før juletider, så kan det hende at det bare er en håndfull kjøpere i markedet, og det er sjeldent gode nyheter. Dersom du derimot er den eneste som selger en bolig med 4 soverom for eksempel i ditt lokalområde, men det finnes for eksempel 5 interesserte kjøpere, så vil du fortsatt få gode penger for boligen! Samtidig vil prisene senke seg drastisk dersom det er for mange selgere i markedet. Der mange tenker at det er lurt å selge på våren og sommeren, så er ikke det nødvendigvis tilfellet dersom det er for mange selgere i markedet. Da ender det ofte opp med at selgerne konkurrerer om å få boligen unna. Det lønner seg ikke å selge i et slikt marked overhodet.

Når prisen begynner å stige presser kjøpere den videre opp

Et fenomen innenfor boligkjøp er at når prisene stiger, så får kjøperne ganske så store nerver. Da tenker de fort at de må hive seg ut i markedet før prisene stiger for mye. Resultatet er at de ender opp med å hive ut en rekke bud, og dermed drives boligprisene opp. Selvfølgelig foregår ikke dette i evigheter, men det går ganske så langt slik vi har sett i Oslo for eksempel. Derfor kan det faktisk være en god strategi å selge når prisene sakte men sikkert begynner å gå oppover fra stille vaking eller en nedadgående trend. Historien sier da at prisene vil skyte i været etterhvert, siden kjøperne virkelig blir nervøse for at de ikke skal kunne komme seg inn i markedet. Ikke bare byr de mer, men det blir mange flere av dem som er aktive også.

Få råd fra ekspertene!

Uansett hvor mange gode råd en kan gi, så er realiteten at lokale markeder er veldig forskjellige fra de nasjonale. Dette innebærer først og fremst at du bør finne frem til en lokal ekspert. En telefon til den lokale eiendomsmegleren koster deg for eksempel ingenting. Her kan du spørre en som har føling på stemningen i ditt boligmarked om når de tenker at det er best å selge. De kan for eksempel ha innsikt i faktorer slik som hva folk flest ser etter, eller når studentene inntar byen. Få råd fra ekspertene, og selg boligen når det faktisk lønner seg!

Selge bolig
Når du vurderer å selge boligen din, er det viktig å ta hensyn til både markedstrender og personlige omstendigheter. Basert på statistikken fra Eiendom Norge er det mest lønnsomt å selge bolig i januar, februar, mai og august. Disse periodene utmerker seg av flere grunner:

  • Boligprisene har en tendens til å falle noe i sommermånedene før de stiger igjen i august. Dette mønsteret gir en unik mulighet for selgere å kapitalisere på høyere priser når det er færre boliger tilgjengelig på markedet.
  • Generelt påvirkes boligpriser av tilbudet av boliger og etterspørselen etter dem. Når færre boliger er tilgjengelige, men etterspørselen forblir stabil, kan selgere oppleve en prisøkning.

For å minimere effekten av sesongjusteringer anbefales det ofte å kjøpe og selge i samme marked. Dette sikrer at du er en del av den samme økonomiske syklusen, enten det er en oppgang eller nedgang. Vi anbefaler å ta kontakt med en eiendomsmegler når du skal selge bolig.

Mer om oss

Majoren Flyttebyrå Oslo AS tilbyr flyttehjelp for alle i Oslo Kommune. Vi er et veletablert og populært flyttebyrå med konkurransedyktige priser og fokus på kvalitet gjennom hele flytteprosessen.

Majoren er et rimelig flyttebyrå i Oslo som har spesialisert seg på flytting av private og bedrifter primært i Oslo og omegn, men vi leverer også flyttetjenester til andre byer i Norge. Flytting, flyttevask og minilager er våre mest populære og etterspurte tjenester. Etter 10 år i flyttebransjen har vi lært at kvaliteten på våre tjenester er helt avgjørende for våre kunder. De er i dag vår beste markedsføring.

Hos oss kan du betale med bankterminal. Vi aksepterer BankAxept og Visa.

Flyttebyrå Oslo