STILSIKKERT OG RENT PÅ BADET

Hvor ofte badet må vaskes avhenger av bruken. Fjern flekker, søl, støv og hår med en gang du ser det, og vask badet etter behov. Tørker du søl og fjerner hår daglig holder det som regel med rengjøring en gang i uken.

Du bør unngå daglig bruk av vaskemidler. Bruker gjerne mikrofiberkluter og mopper. Dersom du skal bruke vaskemidler kan du velge nøytrale og ripefrie produkter.

Fjern hår og lo som har samlet seg, og rengjør. Hvis det ikke hjelper, kan du helle litt klorin i slukhet og la det stå et par minutter, skyll deretter med varmt vann.

Hår og såperester blir sittende fast i sluket, hindrer vannet i å renne fritt og kan føre til vannskader. Gjør det til en rutine å tørke over sluket med en klut etter at du har dusjet. I tillegg bør du rense sluket hver tredje måned. Les mer om avløp her.

Belegget i dusjen er hudfett og kalkavleiring, og må fjernes med spesialmiddel.

Sørg for at det er tørt og rent rundt toalettet, så du lett oppdager en eventuell lekkasje. Dersom du har badekar, ta av fronten eller titt inn i inspeksjonsluken jevnlig. Se etter at vannet renner direkte i sluket og ikke rundt på gulvet.

Under en flytteprosess skal man pakke alt man har, flytte til et nytt sted og få orden på ditt nye hjem. Det er med andre ord flere praktiske ting som må ordnes. Da kan det være hensiktsmessig å overlate flyttevask til profesjonelle.

Slik vasker du badet