Dette må du vite om du maler huset om vinteren

Dette må du vite om du maler huset om vinteren ⏐ Tips

Når du skal male huset om vinteren, er det viktig å huske på at du ikke vil få et akseptabelt resultat i lave temperaturer. Om temperaturen er under 10 grader hele døgnet på vinteren, så bør du ikke male utendørs. Men om du får noen dager med mildvær hvor temperaturen er over 10 grader en stor del av dagen, så kan det la seg gjøre å male utendørs. Men det må være tørt vær, og man må ha akseptabel temperatur i hele tørketiden til malingen.

Maler huset om vinteren

Det viktigste er at temperaturen må være over 10 grader, og været må være tørt, for at du skal kunne male om vinteren. Så om du for eksempel er inne i mildværsperiode hvor temperaturene er over 10 grader i et antall timer midt på dagen, så kan du for eksempel benytte hurtig-tørkende akrylmaling og da rekke å la malingen tørke mens du fortsatt har temperaturer over 10 grader. Men du må beregne inn både maletid og tørketid innenfor den perioden på dagen hvor du er sikker på at du ikke kommer under denne temperaturen.
Kan man male med oljemaling?

Man kan også male huset om vinteren med oljemaling, men da må man ha mildvær over 10 grader hele døgnet. Oljemaling har lenger tørketid, og om temperaturen faller midt på natten, kan du oppleve at resultatet blir dårlig. Maling om vinteren kan være vanskelig å få til da det blir veldig avhengig av været. Om du ikke har lange nok perioder med tørt og mildt vær, er det ikke anbefalt å male huset om vinteren. Dobbeltsjekk også i butikken hvor du kjøper malingen, slik at du er sikker på å få riktig type maling for dette.

Vi i Majoren har dyktige malere som hjelper deg med inn- og utvendig maling i Oslo, Akershus og Østfold. Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende befaring.

Hos IFI.no kan du finne flere tips og inspirasjon når du skal male bolig eller leiligheten.

 

Majoren Flyttebyrå Oslo AS er et lokalt flyttebyrå med hovedkontor sentralt i Oslo. Vi holder til på Majorstuen og utfører flyttetjenester for både private og bedrifter. Som flyttebyrå Oslo er vi opptatt av å levere høy kvalitet til gunstige priser på flytting og derfor har vi også blitt et populært og anerkjent flyttefirma som kunder bruker igjen.

Trenger du flyttehjelp til privatflytting eller kontorflytting? Kontakt oss og for et hyggelig tilbud på din flytting.