Kan du vaske vinduer i kuldegrader

Kan du vaske vinduer i kuldegrader

Vinduer vil ofte gjenspeile om boligen er nyvasket eller ikke. Det kan derfor være frustrerende hvis man ikke kan få vasket vinduene når man gjør seg klar til et selskap på vinteren. Hvis man ønsker at boligen skal være ren i forbindelse med selskapet, så kan man derfor ønske å vaske vinduene selv om det er kuldegrader. Men for dem som har forsøkt dette, så vet man at vannet fryser raskt og at det er vanskelig å få vindene rene når kulden står på. Det finnes heldigvis løsninger. Profesjonelle vindusvaskere er avhengige av å kunne utføre denne jobben hele året, og derfor har disse kommet frem til måter som fungerer.

Hvordan er det mulig å vaske vinduer i kuldegrader

Når man skal vaske vinduer i kuldegrader, så er det viktigste å løse at vannet fyser mens man vasker. Det betyr at man må løse frostproblemet. Profesjonelle vindusvaskere løser dette med å blande litt rødsprit i vannet. Dette fungerer på samme måte som frostvæske i biler. Det endrer frysepunktet på vannet, og man kan dermed benytte vannet selv om det er kuldegrader ute.

Anbefalinger i kuldegrader

Når profesjonelle vindusvaskere vasker vinduer om vinteren, så gjør de dette på samme måte som de ellers gjør. Forskjellen er at man blander noe rødsprit i vannet for å unngå at det fryser. Utover det så er det også en fordel å tørke bort vannet etter man har fjernet det med en nal. Man benytter seg av en tørr klut for å tørke langs kantene slik at ikke vannet som renner ned fra vinduene blir liggende. I stedet får man rene og tørre vinduer, og man vil ikke kunne se noen spor etter at man benytter rødsprit for å løse dette.

Alle virksomheter som tilbyr renholdstjenester skal være godkjent av Arbeidstilsynet. Det er forbudt å kjøpe renholdstjenester fra virksomhet som ikke er godkjent.

Vi utfører flyttevask med fornøydgaranti

En av de tingene man oftest klager på ved overtagelse er nettopp utvasken. En av årsaken er at det ikke er definert godt nok hva som kreves ved flyttevask og mange slurver med dette. Husleietvistutvalget mottar årlig ca. 1500 klager på flyttevask og fungerer som en mekler mellom utleier og leietaker.

Majoren Flyttebyrå Oslo AS er en offentlig godkjent renholdsbedrift gjennom Arbeidstilsynet og har følgelig alle HMS-krav i orden, slik at du som kunde kan være trygg på at vi overholder alle lover og regler. Dette er også et krav for alle som tilbyr renholdtjenester.

Det er ikke lov å benytte seg av aktører som ikke er godkjent i Arbeidstilsynet. Er du i tvil kan du søke i registeret over godkjente renholdfirma eller høre med Arbeidstilsynet om du kan bruke bedriften du vurderer.

Kilde: Arbeidstilsynet