3 ting å tenke på før du flytter til bofellesskap

Mange velger å flytte inn i et bofellesskap for å spare penger. Det kan være en praktisk løsning, men forskjellige personer har forskjellige behov.
Mange velger å flytte inn i et bofellesskap for å spare penger. Det kan være en praktisk løsning, men forskjellige personer har forskjellige behov.
Tre personer er på kjøkkenet. En vasker opp ved vasken, en annen lener seg mot disken og ler, og den tredje står og smiler i nærheten og holder en telefon. Et krus står på disken. Det kommer sterkt lys gjennom vinduet.

Mange velger å flytte inn i et bofellesskap for å spare penger. Det kan være en praktisk løsning, men forskjellige personer har forskjellige behov. For at man skal trives i et bofellesskap, så bør man tenke gjennom hva man trenger for å trives. Den største utfordringen for de forskjellige bofellesskap er fellesområdene. Ikke alle er vant til å benytte seg av fellesområder på samme måte. For at fellesområdene skal fungere, så må man avtale hvordan man skal ivareta en ordning som fungerer for alle som bor der. Det betyr at man ikke kan forvente å behandle fellesområdene på samme måte som man ville gjort hvis man ikke delte leilighet. Man bør derfor også tenke gjennom hva man plasserer i sitt private rom da man må ha flere av tingene man ønsker å ha med seg inn i bofellesskapet i sitt eget rom. Det kan lett bli overmøblert hvis man ikke tenker gjennom hvordan dette vil fungere.

– Det er spesielt det økonomiske som er utfordrende. Det som ofte skjer er at en person slutter å betale leie, så blir de andre i kollektivet krevd for summen, sier advokat Ragnhild Løseth i Leieboerforeningen.

Bidrag til fellesområder

Det man kan vurdere i forkant, kan være hva man skal bidra med til fellesskapet. Ønsker man for eksempel en tv, stereo, surround-anlegg eller liknende, så må man bli enige om hvem som bidrar med dette. Alternativt, så går man sammen om å investere i det man ønsker å ha i fellesområdene. Det kan være både fordeler og ulemper med begge disse løsningene. Hvis man deler utgiftene, kan det være vanskelig å finne ut hva man gjør hvis noen ønsker å flytte ut, og hvis en person har bidratt med for eksempel en tv, så er det stor sjanse for at denne personen tar med seg tv-en hvis de flytter ut.

Tilgjengelig plass i fellesområder

Når man skal plassere tingene man skal benytte i fellesområdene, så kan man ikke regne med å få ubegrenset med plass. Mange velger å tildele plass i kjøleskap slik at man skiller på hva som er der, og tildeler plass på bad slik at du ikke fyller opp hele badet med dine ting så andre ikke får plass.

Ta ansvar, snakk sammen med de du bor med og ikke la irrirtasjonsmoment ødelegge et hyggelig bofelleskap.

Flyttehjelp

Skal du flytte lokalt eller til en annen landsdel? Med kunnskap og spesialtilpasset utstyr for flytting, gjør vi transporten skånsom for deg og dine eiendeler. Majoren Flyttebyrå Oslo AS er en offentlig godkjent flyttebedrift gjennom Startbank.

Mer om Majoren Flyttebyrå Oslo AS

Majoren Flyttebyrå Oslo AS tilbyr flyttehjelp for alle i Oslo Kommune. Vi flytter også til andre byer i Norge, f.eks flytting til Kristiansand, flytting til Stavanger, flytting til Bergen og flytting til Trondheim.

Majoren er et rimelig flyttebyrå i Oslo som har spesialisert seg på flytting av private og bedrifter primært i Oslo og omegn, men vi leverer også flyttetjenester til andre byer i Norge. Flytting, flyttevask og minilager er våre mest populære og etterspurte tjenester. Etter 10 år i flyttebransjen har vi lært at kvaliteten på våre tjenester er helt avgjørende for våre kunder. De er i dag vår beste markedsføring.

Hos oss kan du betale med bankterminal. Vi aksepterer BankAxept og Visa.

3 ting å tenke på før du flytter til bofellesskap

Relevante innlegg

Meld flytting på nett

Det er mange ting å huske på når man flytter. Man må organisere alt i forhold til å overta ny bolig, og man må samtidig organisere alt som er relatert...