Dette må du tenke på ved mellomlagring

Skal du renovere kjøkken eller har behov for hjelp under flytting? Da kan mellomlagring på eksternt lager være ett godt alternativ for deg. Ved flytting og annen lagring finnes det en del ting å tenke på og det gjør det også ved mellomlagring. Selv om de to lagringsformer er like, skiller de seg noenlunde fra hverandre.

Finne riktig størrelse

Først burde du finne riktig lagerstørrelse som er tilpasset ditt behov. Det kan være vanskelig å vite hvor stort plass man egentlig trenger. For å finne riktig størrelse kan et godt tips være å starte med planleggingen. Hva er det du skal lagre? Hva er formålet med din mellomlagring? Er det renovasjon av kjøkken og bad eller gjelder det oppbevaring ved flytting? Disse spørsmål kan du stille deg selv for å få oversikt og er samtidig en bra start på god planlegging.

Når du har tenkt over formålet med lagringen, kan du enklere se over hva du trenger å plassere på lagret. Nå har du allerede skapt et bilde av hvor mye plass du trenger. Et tips: mange ganger trenger du et mindre lager enn du faktisk tror. En god oversikt hjelper deg ikke bare med å velge riktig størrelse, men også med å bestemme deg om du trenger hjelp fra flyttebyrå med pakking, flytting eller begge deler.

Majoren Flyttebyrå hjelper deg med akkurat dette og gjør flyttingen din trygg og behagelig bidrar. Majoren Flyttebyrå med god kunnskap etter mange år i bransjen, og vet akkurat hvor stor plass du trenger for dine ting.

Husk å booke lagringsplass i tid for å garantere at den størrelse du ønsker er tilgjengelig. Dette gjelder for øvrig også for flyttebyrået.

Hvor lenge regner du med å mellomlagre?

Tidsaspektet er en viktig del i planleggingen og midlertidig lagring kan medføre et variert tidsspenn. Hvor lenge du trenger å oppbevare tingene dine, om det er møbler, hvitevarer eller innbo, kan for eksempel variere i forhold til formålet av lagringen.

Tenk på at uforutsigbare ting kan skje ved flytting og renovasjon, ting tar ibland lengre tid enn planlagt, så du bør alltid estimer mer tid enn det du tror. Ta med dette i betraktning når du bestemmer hvor lenge du ønsker å oppbevare ting på lagret. Den beste måten å spare penger på er å være godt forberedt. Slik kan du unngå ekstra utgifter som sen oppsigelse eller sen flytting av lageret.

I tillegg er det viktig å være oppmerksom på at du har forsikring som dekker de gjenstandene du skal oppbevare på lager. Sørg for å ha riktig flytteforsikring for transportering mellom hjemmet og lagringslokalet eller lagrinscontainer. Som oftest er det dekket i innboforsikring. Hvis ikke kan du tegne under en egen forsikring for dette formålet.

Å planlegge nøye hjelper i prosessen. Da vet du hva du skal lagre, identifiserer formålet med lagring og finner ut om du trenger ekstra flyttehjelp. Ved hjelp av dette finner du ikke bare ut hvilken størrelse du trenger, men unngår også unødvendig stress.