3 tips som hjelper deg i budrunden

Young Couple Buying House

Med disse 3 tipsene burde du stå bedre rustet til budrunden.

 

3 tips som hjelper deg i budrunden

Når du endelig har funnet den boligen som føles riktig å by på, så er det sjeldent slik at du blir ensom byder. Vanligvis oppstår det en budrunde der flere andre også skal delta. Dette kan være en nervepirrende opplevelse, og spesielt dersom en er med i sin første budrunde kan en gå på ganske så mange smeller her med sin uerfarenhet. Vi har derfor samlet sammen 3 av de beste tipsene som hjelper deg i budrunden!

Sett dine grenser basert på boligverdien

Det å finne den rette boligen setter raskt følelsene i spill. Dessverre er det ikke slik at følelser og boligkjøp blandes spesielt godt. Selvfølgelig skal en være engasjert og spent, men det er farlig dersom tilknytningen til boligen fører til at vi overbyr. Dette skjer tross alt veldig ofte da vi mennesker knytter oss til potensielle boliger og ser for oss at vi faktisk skal bo her.

Det beste tipset for å unngå denne fellen er å først og fremst lære deg boligmarkedet. For mange velger å stole blindt på taksten. Denne kan både være for høy og for lav, slik at det å by etter denne ikke nødvendigvis er det beste alternativet. Et godt tips er å reise på flere visninger og følge med på annonser for boliger som er av samme karakter som den du ønsker å by på.

Allikevel kan ikke se seg selv helt blind på at en skal by akkurat det en selv tror boligen er verdt i en budrunde. Eiendomsmarkedet i Norge har en tendens til å skyte oppover, og dersom en skulle bydd kun den reelle verdien hver gang, så hadde en mest sannsynlig aldri fått en bolig. Det er derfor lurt å estimere boligverdien, men samtidig sette en øvre grense som gir deg noe fleksibilitet.

Få på plass finansiering før du legger inn bud

Et bud på en bolig kan være fryktinngytende, da det gjerne er på flere millioner kroner. Allikevel er det ganske så enkelt å legge inn et bud. Dessverre lurer det mange av oss til å tro at det ikke nødvendigvis er forpliktende, noe som naturligvis ikke stemmer. Det er derfor veldig farlig å legge inn et bud på en bolig dersom vi ikke allerede har finansieringen på plass.

I mange tilfeller kan dette gå bra, men hva om banken nektet deg lånet ditt, eller kun godkjente deg for en sum under det du trengte i lån? Da vil du ikke være i stand til å betale for boligen, men budet ditt er fortsatt bindende. I et slikt tilfelle vil du bli holdt ansvarlig for å betale erstatning til selger. Dermed er det viktig å søke på og få godkjent finansiering før budrunden.

Legg inn kun ett bud av gangen

Dersom du ser to flotte boliger samtidig på markedet, så kan det være naturlig å tenke på å ”helgardere” seg ved å by på begge. Mange av oss tenker da at om vi taper budrunden på den ene boligen, så kan vi vinne budrunden på den andre. Men hva skjer dersom vi vinner budrundene på begge boligene?

Da vil vi faktisk stå ansvarlig for budene på begge boliger, og dette er det veldig få som har råd til. Mest sannsynlig vil en ende opp i en situasjon slik som ved mangel på finansiering, der en ender opp med å betale erstatning til selger. Det anbefales derfor kun å legge inn ett bud av gangen.

Lykke til med budrunden!

Med disse 3 tipsene burde du stå bedre rustet til budrunden. Det finnes derimot mange andre gode tips der ute, og det beste er å møte beredt og klar til dyst. Skal du vinne, men samtidig være fornøyd med budet, så må følelsene legges til side og fornuften seire.

 

Majoren Flyttebyrå Oslo AS tilbyr flyttehjelp for alle i Oslo Kommune. Vi flytter også til andre byer i Norge, f.eks flytting til Kristiansand, flytting til Stavanger, flytting til Bergen og flytting til Trondheim.

Majoren er et rimelig flyttebyrå i Oslo som har spesialisert seg på flytting av private og bedrifter primært i Oslo og omegn, men vi leverer også flyttetjenester til andre byer i Norge. Flytting, flyttevask og minilager er våre mest populære og etterspurte tjenester. Etter 10 år i flyttebransjen har vi lært at kvaliteten på våre tjenester er helt avgjørende for våre kunder. De er i dag vår beste markedsføring.

I samarbeid med OK Minilager tilbyr vi utleie av lagercontainer og minilager i Oslo og Akershus.

3 tips som hjelper deg i budrunden