Enkle tips til trygg og sikker flytting

Mellomlagring

Når du skal flytte finnes det noen triks for at du skal få en trygg og sikker flytteprosess. Det første steget for at man skal være sikker på at alt går knirkefritt, er at du velger riktig flyttebyrå. Det er en fordel å bruke et flyttebyrå som man enten får anbefalt av venner eller som anbefales på nett. Det er ikke alltid det billigste alternativet er det beste. Det er viktigere at man finner et byrå man kan stole på som kommer som avtalt og som behandler alle gjenstandene som skal flyttes med forsiktighet.

Finn det rett flyttebyrået

Det rette flyttebyrået er en viktig faktor for en trygg og sikker flytting. Hvis man velger flyttebyrå kun etter laveste pris, så kan man risikere at man ender opp med et flyttebyrå som forsøker å presse flere oppdrag inn på en dag for å kompensere for manglende inntekt. Noen har opplevd å bestille et flyttebyrå som ikke møter opp eller som møter opp altfor sent. Denne typen utfordringer kan skape mye frustrasjon i flytteprosessen.

Pakking, demontering og planlegging

Når man har funnet det rette flyttebyrået, så vil mange flyttebyråer kunne bidra med hjelp og informasjon i forhold til pakking av effektene som skal flyttes. For at flytteprosessen skal gå rast og effektivt, og man skal kunne stole på at flyttelasset blir trygt flyttet, så bør man tilse at alt er tilstrekkelig godt pakket. Ikke bare vil det da gå raskere å flytte, men man vil også kunne utnytte kapasiteten på flyttebilen bedre ved å benytte flytteesker anbefalt av flyttebyrået. Ved å benytte esker som er tilpasset bilens størrelse, så er de enkle å stable og jobben kan utføres raskere. Det er også lurt å planlegge plassering av eskene. God merking gjør at du kan få alle eskene trygt flyttet til rommene de skal pakkes ut i.

Flyttetips når du skal pakke ned

 • Bruk riktig emballasje – Esker gjør flyttingen mye enklere, og tar bedre vare på det du pakker
 • Sjekk at bunnen på eskene er riktig brettet, evt. godt tapet
 • Fyll eskene godt – det gir mindre bevegelser i det du pakker, og esken holder formen. Evt fyll etter og mellom med pakkepapir
 • Ikke benytt for store esker på tyngre ting, som bøker. Husk esken skal bæres!! Ta gjerne kontrolløft underveis
 • Merk eskene tydelig på utsiden, gjerne på toppen og en kortside
 • Bruk godt med papir. Benytter du pakkepapir, slipper du å vaske trykksverte av ting etterpå
 • Legg klær lagvis i esken, så krøller det ikke så lett
 • Tøy på kleshenger – trekk en svartsekk ned over kleshengeren, ta hull i bunnen av posen og trekk hanken/kroken på kleshengeren ut. Evt. benytt pappgarderober til det mest sårbare tøyet.
 • Stentøy og glass krever ekstra varsomhet. Begynn gjerne med ett håndkle/sengetøy eller pledd i bunnen av esken. Ha alltid ha det tyngste nederst. Benytt godt med pakkepapir i mellom, for å unngå gnissing og slag mellom gjenstandene.
 • Servise pakkes med papir i mellom, og settes på høykant i esken. Tallerkener har lettere for å ødelegges når de stables i høyden.
 • Stetteglass kan med fordel settes med stetten opp i esken

Når du flytter må du huske å melde flytting og dette kan du gjøre her.